onsdag 13 februari 2013

Jubelbild och jubelbil

Ivo Pekalski Foto: Lars Brundin
Foto:Sven-Erik Sjöberg


Läste någonstans att vi fotografer inte skulle skicka in jubelbilder till tävlingar för att de alltid är just "jubelbilder". Tror nog att bloggaren och min kära kolega var lite trött när han knackade ner de bokstäverna. Jag tror han menar "bara för att dom jublar gör inte bilden bättre". Och det har han ju rätt i.
Har en fantastisk jubelbild på näthinnan tagen av Ingemar Kroon. Det är när Öster vinner allsvenskan 1968 och Stig Svensson hissas på Väredsvallen. Vacker, historisk bild.
Även Sven-Erik Sjöbergs bild från kvaljublet 1967 är ju fantastisk. Se ovan

Färgbilden ovan tog jag förra året och jag skickade inte in den till någon tävling. Just för att den inte är "jättebra" bara lite bra. Egen censur. Men tycker ändå att den säger en hel del fortfarande. Regn, glädje och depp. En sprudlande glad Ivo Pekalski har just förnedrar Helsingborg genom ett trollerinummer och hela Stadion jublar. 
Längtar jag till sommarens regn, ja!
Och var är jubelbilen undrar någon? Jag med.

2 kommentarer:

 1. Jag kan inte svara för andra men jag själv tror en del av problemet i jubelbilder ligger i att det helt enkelt blir för "vanligt".
  Det är den absolut enklaste lösning för att visa situationerna från en match. "Ta en jubelbild och ta en deppbild så har vi täckt in allt".
  Då kan man sluta fokusera på intensiteten, kraften eller de avgörande ögonblicken i sporten, så länge man bara får en jubelbild så är det klart....

  Inte att förringa att jubelbilder också kan vara bra i vissa fall, men det blir lite slentrian att som i Poyi´s kategori "olympic feature" premiera 7 stycken bilder som alla innehåller depp eller jubel, varav två av dem är på Usain Bolt.
  Det här är min åsikt... =)
  //Daniel

  SvaraRadera
 2. Daniel, du har så rätt.... Jag tycker dessutom som du när det gäller Poyi... Katastrofdåligt...

  SvaraRadera