lördag 2 november 2013

Halloween på Irland

Vi går omkring på gatorna i Dublin och förundras över de många utklädda vuxna som springer runt på stadens gator. På puben The Seine, som tar 2000! personer har de maskeradtävling. Vi går in och tar en öl och tittar på alla konstiga monster som sitter omkring oss. Vi går ner till Tempel bar distriktet och fortsätter att le.
På väg hem till hotellet möter vi en uteliggare som ropar "Nu skall de medelålders paret hem" och "var är era kostymer?" Jag svarar att vi har dom på. "We are the middel age peopel".Wikipedia skriver:
Halloween (från engelskans All hallows’ even, ’alla helgons afton’)[1] är en högtid som i sina ursprungsländer firades den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och delvis i Skottland.
En av de fyra årstidshögtiderna hos kelterna på de brittiska öarna var Samhain. Samhain firades när skördesäsongen var slut och vinterhalvåret började 31 oktober. Tron hos kelterna var att osynliga krafter var i rörelse och att de dödas själar kunde återvända till jorden under natten till Halloween.