måndag 24 februari 2014

Cascais en stad vid Atlanten

Cascais, stad i sydvästra Portugal i Distrito de Lisboa, belägen på den populära Costa do Estoril (Estorilkusten), väster om Lissabon vid Atlanten. Staden hade 35 292 invånare 2011 (206 479 invånare i kommunen, 2011) och är en gammal fiskarby som blev en känd badort på 1870-talet.

Så står det att läsa på nätet om Cascais. Det finns mycket mer att säga om den gamla badorten med Atlanten som ständig granne. Vi bodde i ett gammalt kloster som låg i ett backigt kvarter med slingrande gator som ibland inte ens var tillräckligt breda för att två personer som gick i bredd.

 Här finns ett mycket aktivt strandliv vare sig om det är på stranden eller i vattnet. Fiskarna kommer in med fångster av alla de slag, surfare paddlar sina brädor, kanotister, segelbåtar, motorbåtar trängs i havet och runt stränderna finns flanörerna, joggarna, hundarna, motionärerna, strandrestaurangerna och försäljarna. Ett sprudlande liv som genomsyrar den vackra och backiga staden Cascais.
Jag och 39 personer till var där för att fira Brittas födelsedag i de ljumma vindarna. Det gjorde vi med klackarna i tacket, god mat på bordet och gott att dricka i glasen.
Här ett urval från Cascais och även från Lissabon.

Ni kan lyssna på mitt album här!



Fyrhuset

Kuttersmycke

stadsvy

Fiskebåtarna i hamnen

Runt strandpromenaden finns vackra lyktor

Lasse och Lotta speglar sig

Det obligatoriska strandhoppet

Henrik sjöfararen i Lissabon

Gatumusikant med hund i Lissabon 

Nästan hela gänget på stranden framför hotel Baija

Surfare

Strandliv

Strandliv 2

Fiskmarknad

gator i Cascais