tisdag 12 maj 2015

Jag har skilt mig

Det känns lite som att svära i kyrkan eller att ha gjort något man inte får. Jag har svart på vitt sagt upp mitt medlemskap i Pressfotografernas klubb. Ett förhållande som varade i exakt 30 år. Till en början med fyra år i Stockholm och sedan blev det 26 år i Södra.
 Det som i början var något stort, nödvändigt och vackert kom till slut att bli något annat.
Jag känner att jag inte längre tillför något i vårt förhållande och jag misstänker att det jag ger är det jag får. Du skall veta att det inte finns någon annan jag "vänstrar" med och det har alltid varit du. Men nu går jag min egen väg. Vännerna vi har tillsammans har jag förhoppningsvis kvar.
Jag fick frågan om det är en protest? Nä det är ingen protest. Men de senaste åretsbildtävlingarna kan ha fått mina tankar att ta det här steget. Men om du vill ha mig i juryn trots allt så ställer jag gärna upp. Nu när jag är oberoende och fri.
Jag kanske ångrar mig, vem vet något om framtiden. Jag har redan blivit lovad att få komma tillbaka. Tack, det var vackert och snällt.
 Jag önskar dig, PFK, lycka till på din färd och du träffar säkert någon ny, hungrig och duktigt fotograf där ute i Sverige som du kan ha ett förhållande med.

Lars Brundin