torsdag 12 november 2015

Jetbone och en parafras med Peter Webb

Fick möjligheten idag att föreviga de fantastiska killarna i Jetbone. Hela vägen från Sundsvall kommer dessa sköna rockers. En mängd svenska fotografer har fotograferat bandet i en fotografisk hyllning till fotografiet. Jag fick möjligheten att göra min hyllning idag och jag valde att i första hand göra en hyllning till fotografen Peter Webb. Han som fotograferade Rolling Stones till albumet "Sticky Fingers". När den fotografiska hyllningen var klar så passade vi på att ta lite bandbilder också, a la´Lars Brundin.

Så här såg ett pressmeddelande ut för ett tag sedan...

Tolv kända fotografer har gjort parafraser/covers av elva kända fotografier med det relativt okända Sundsvalls-bandet Jetbone. Projektet tog sin början för tre år sedan då Jetbones gitarrist Alin Riabouchkin, efter att ha sett fotografier av Hans Hammarskiöld och Bruno Ehrs, beklagade sig över alla dåliga och stereotypa rockbandbilder. Hans Hammarskiöld och Bruno Ehrs födde idén till projektet som gick ut på att varje fotograf har sin idol och ikon - en fotograf som har inspirerat dem. Varför inte göra en parafras, leka med sin idols bildvärld, och placera Jetbone i bilden? Tre år senare ser vi resultatet i en fantastisk fotoutställning, skapad med hjälp av gräddan av svensk fotoelit som leker med internationella ikoner och ett galet rockband från Sundsvall.  
Utställningen innehåller foton av Sanna Sjöswärd, Martina Sjauna, Paulin Holmgren, Kristoffer Lönnå, Thomas Wågström, Marie Thérèse-Sommar, Rhys Jones, Bruno Ehrs, Terje Lindblom, Oskar Ohlson, Tony Sandin och Sofia Runarsdotter. Hans Hammarskiöld hann tyvärr aldrig genomföra sitt planerade fotografi innan han gick bort hösten 2012. Projektet tillägnas Hans minne.