onsdag 24 januari 2018

Tacksam för så mycket

Jag får sms från en kollega i Helsingborg . "Nu spelar de Tre trappor upp på radion. Man blir så glad av den. Kram BM". idag ons 24 jan i P4
En annan kollega nynnar på låten när jag går förbi och ett tredje tillrop kommer på mail.

Det här är egentligen rätt fantastiskt. Att lilla jag från ingenstans tillsammans med mina kamrater hamnar på rotationslistor på radiokanaler. 
Det som började med en ständigt falsk blockflöjt i den kommunala musikskolan i Växjö har till slut fått oss hit. En resa som innehåller allt från lokala källarband, fuktiga replokaler,  inspelningar med brusiga kassettband, "pingpongade"*  rullband, demoinspelningar med förhoppningar, nej tack-breven från skivbolagen, förstaplats i företagsrocken, Rock-SM i Stockholm, bröllops och företags spelningarna som coverband. Att allt det här en dag skulle bära frukt är en vacker känsla. 
Nu är jag här och snart med platta nummer två i näven. Och jag kan lova er att det kommer bli platta tre, fyra och fem också om gudarna bara vill. Jag behöver bara lite tid. Låtarna finns nämligen redan. 

 Vad jag har är en gitarr och ett huvud fullt av låtar som mer än gärna vill komma ut, bli inspelade och lyssnade på. Jag har spelkamrater som jag egentligen inte vill kalla som mitt eget band. De är mer än så. De är mina kamrater och vi är liksom alla Lars Brundin eller bandet. Jag tror ni förstår. Vi har spelat tillsammans i över 20 år nu och bara det är fantastiskt. 

Att bli spelad på radion och få uppmuntrande tillrop är som en betalning på vårt engagemang.
Jag tänker inte skriva slit för det där med musik är nämligen bara kärlek. Vi har roligt och vi njuter tillsammans när ackorden stöts och skakas, blir till låtar som ni senare kommer att få höra. Förhoppningsvis även se live.

Skiva nummer två är fortfarande under produktion och vi försöker på alla håll få till den tid som krävs för att få den färdig. (Vi har ju alla våra vanliga jobb att sköta också).
Men jag kan berätta att vi har kommit väldigt långt i processen och det är mest glitter och lite murbruk som skall dit. Ha tålamod kära vänner det kommer att vara värt väntan.


Tack till er radiolyssnare, digitala lyssnare och skivlyssnare. Vi är väldigt tacksamma för er
Och tack till er här under för att jag kan få göra allt detta roliga..
De kreativa grabbarna i Bandet, skivdirektören Fässe som tror på mig och den ständige extramedlemmen Antti som producerar och spelar in oss. Också till min fru som är mitt första filter när det gäller uppslag och texter som kraxas fram tidigt som sent i lägenheten.

/ Lars Brundin

dela gärna låten <3 p="">
*"pingpongade" :  Det är när man har två bandspelare och för över låtarna sins emellan för att på så sätt få till en kanal till att spela in på. Så kunde man hålla på tills bruset åt upp allt ljud.
P4 låtlista 24 jan 2018