onsdag 9 maj 2012

Bygga broarBlir glad när man hör att folk bygger broar mellan varandra, sina medmänniskor. Min ex fru som i stort ogillar all sport, om man inte räknar in shopping där, är ordförande i Golfens vänner? Det låter otroligt, men har i grunden ett annat syfte än sport. Att hjälpa människor, de som är i utanförskap, de som på ett eller annat sätt behöver hjälp att komma in i samhället. Då kan golfen vara ett sätt att få dessa två världar att mötas. De som ofta spelar golf har företag och pengar, kontra de som vill in i livet, de behöver ha ett socialt liv, jobb eller samtal med svensktalande. Ja, ni fattar. Tycker det är fint. Hoppas det går bra.


Träffade en förtjusande mamma igår där hennes son spelar i ett fotbollslag med många nationaliteter. Samma sak där, de bygger broar. Svarta som vita, religioner hit eller dit. Barnen där i laget har ännu inte de vuxnas "ögon" och mamman berättade att barnen bara såg de andra som lekkamrater. Fint det med.
Bygg broar, hjälp varandra, var modig och öppna ditt hjärta.

2 kommentarer:

  1. Tack för dina rader om Golffrämjandet vars syfte är att på ett hållbart sätt använda golf som integrationsverktyg. Du förklarar det väldigt bra.
    Du är bra du.

    SvaraRadera