måndag 7 maj 2012

Coverstory 14 år

Arga unga män i Coverstory    Alexander, Lasse, Herbert, Andreas och Lasse T                          Foto: Håkan Röjder
Det var våren 1998. Kockumskranen var fortfarande Malmös landmärke och först sju år senare var Turning Torson invigd. Vi var ett gäng grabbar som ville spela våra instrument och ha kul. Kajplats 305 var vår adress och vi repade in några låtar till en redaktionsfest. Vi var arbetskollegor på den stora tidningen. Vi var unga och vackra. Vi spelade på Sydsvenskans 150 års jubileum och vi har fortsatt så. 
Vi har under årens lopp spelat på de flesta tillställningar man har genom livet. Firmafester, julfester, födelsedagar, studentfester, bröllop, disputationer, pubar, rock-SM final i Stockholm eller bara hederliga partyn. För det är det vi är, ett rejält partyband. Klackarna i taket och gitarrsolon spelas liggande på knäna. 
Vi har klätt ut oss, sminkat oss, peruker, solglasögon och somliga har även haft klänning när vi spelat.
Dansande par har dansat in i trumsetet, i poolen, i högtalarstativen, i varandra, genom dörrar och även landat på bord och stolar. Ännu har ingen dött eller drunknat av vår musik, tur det!
Barn har födds, husdjur har dött, flickvänner har blivit fruar och fruar har gått. Men trots att livet snurrar på så har bandet bestått. 
Numera så repas det inte så mycket och låtkatalogen består stadigt sedan gammalt av över 250 låtar! Men vi vill så klart förnya oss, eller i alla fall repa in nya låtar. Nästa utmaning blir en 70-tals fest. Tror arrangören hoppas på disco, men mitt 70-tal var Sweet, Kiss, 10cc, Thin Lizzy och i viss mån Ted Gärdestad. Som tur är så är vi ett demokratiskt band där alla får bestämma så jag tror på en bredare blandning än min egen. Bonny M kanske dyker upp, Bee Gees eller Pugh, vem vet?
Om vi bytt gitarrer? Fråga Herbert, han har en ny varje gång.....
5 kommentarer:

 1. Sant, vartenda ord. Till nästa spelning blir det en Tyler Burning Water. Om jag har kvar den så länge...
  Herbert

  SvaraRadera
 2. Sant, vartenda ord. Näste spelning drar jag fram en Tyler Classic Burning Water. Om jag har kvar den fortfarande, vill säga...

  SvaraRadera
 3. Ni var firmafesternas höjdpunkt! Vilket drag! Saknar det!

  SvaraRadera
 4. Ni var firmafesternas höjdpunkt! Vilket drag! Saknar det!

  SvaraRadera
 5. Så fint så coola så unga.. vem är han tvåa från vänster:-)
  puss allihop

  SvaraRadera