torsdag 29 december 2016

Mohammed Assaf 20161229 Malmö Live

Jag var på uppdrag i går kväll för att fotografera en idolvinnare, Mohammed Assaf. Hans namn var obekant för mig men tydligen inte för många andra. Vi skulle mingla där innan föreställningen jag och Hermod Pedersen för att snappa upp lite känslor. Efter att det var avklarat så var det meningen att jag skulle stanna kvar för att få några skarpa kort på huvudpersonen själv, Mohammed Assaf. För detta så hade redaktionen ackrediterat oss ordentligt innan så det fanns två biljetter att hämta samt ett fotopass. Jag gick in och satte mig med fotopasset klistrat på magen och med biljetterna i fickan. Det var en entusiastisk publik och en något stelare idolvinnare. Parantes i det hela är att det återigen är ett fruktansvärt dåligt live ljud där inne. Det är precis som inte PA anläggningen räcker till. Det är tredje konserten för mig där nu och det är under all kritik. Skärpning Malmö Live! Köp nya grejer så de som betalt dyrt för biljetterna kan höra vad sångaren sjunger. Det vore ju ett minimum kan man ju tycka.

Jag fick mina bilder och gick ut från konsertrummet ut i Malmö live´s foajé. Där på en bänk satt en lite trött pappa med sin tonårsdotter och hängde. De såg ut att vänta på någon. Jag gick fram och frågade " Väntar ni på någon?".
Dottern tittade upp på mig lite blygt och sa "Min syster är där inne och lyssnar på Mohammed Assaf."
"Vill inte ni gå in då?" undrade jag. "Vi har inga biljetter." sa hon lite ledsamt.
Då tog jag fram Hermods och mina biljetter och gav dem till flickan. "Här har ni två biljetter, skynda er in så missar ni ingenting."
Det leendet jag fick lever jag på den här morgonen.
Idag är en ny dag och vi får se var den tar mig till i dag.
Här kan ni lyssna på mig

Mohammed Assaf på Malmö Live. ©Lars Brundin

Mohammed Assaf©Lars Brundin