tisdag 7 mars 2017

Nu är vi igång med uppföljaren

Det har pågått ett tag, tankearbetet och sångerna. Jag har skrivit nya låtar under senare delen av 2016. Texter har blötts och stötts i huvudet. Bytt skepnad och form. Kastats i papperskorgen och det har börjats om. Till slut fanns det tjugo låtar som gått genom nålsögat och ytterligare sju, åtta låtar skulle bort. Eller som jag ser det, få en chans till nästa album!
Vi har generalrepeterat hemma hos mig och hos familjen Tinz då vi just nu står utan replokal. Vi har känt på låtarna och valt efter tempo, tonart och innehåll. Nu var vi redo för studion.

Vi var som barn i en godisaffär när vi klev in i studion igen. Glada, fnittriga, ivriga på att få börja resan mot ett färdigt album. Det har gått över ett år sedan sist men det mesta var sig likt. Den varma luften i kontrollrummet, den något för obekväma soffan, sladdarna på golvet, förstärkarna längst väggarna, de tomma pet-flaskorna i plastkassar och Chikos gatukök runt hörnet.

Vi naglade dit fem grunder och en hel del pålägg på låtarna i helgen som gick. Det har lagts gitarrer, bas, trummor och olika sorters saxofoner hittills.
Det känns redan som om vi har något fint på gång. Producenten Antti gnuggar våra geniknölar hårt och ifrågasätter med rätta en hel del i varje låt. Takt, rytm, anslag, konstpauser, basgångar, trumspel och gitarrslingor. Allt får sig en genomgång innan vi spikar tagningen. Vi har tålamod och viljan att våga prova nya grejer och det har betalt sig väldigt bra. Som när vi hade två timmar kvar av ett pass i studion och vi bara skulle spela in en liten "tre ackords bagatell". Det blev nytt trumspel av Thulin och en ny fantastisk gitarrslinga av Tinz och så plötsligt blev låten oväntat en liten pärla.

Nu fortskrider inspelningarna in i april och jag hoppas förmedla ytterligare här på bloggen så snart jag kan.

/LB

Första albumet hittar ni här