fredag 14 november 2014

Nedmontering

En fabriksgjord Höfner....

Det är fredag och den är grå i Malmö. Temperaturen fortsätter att ligga runt 10 plus och vi har fått metrologisk höst enligt radion. Världen förändras, temperaturen stiger, isar smälter, vindarna viner och orkanerna blir fler. Jo, jag har sett någon dokumentär på Kunskapskanalen eller om det nu var på Discoverychanal. Men det slutar liksom inte där. Det känns som om det är precis samma sak som händer i mediebranchen. Det är en stor förändring på väg och det går fortare än fortast. Tidningar sparkar medarbetare, fotografer, bildredaktörer, fotochefer, redigerare och skribenter. TV husen lägger ner lokalredaktioner och SVT sänder program där folk tävlar i städning. Vart är vi på väg? Är inte nyheter viktiga längre?
Fotobranchen dumpar priser och tidningsredaktionerna köper det billigaste och verkar strunta i kvalité. Det är en strid för att överleva för freelansarna.
Snart kommer det att finnas tomma stolar och skrivbord på Rådmansgatan i Malmö. Den 6 december flyttar Sydsvenskans nattredigeringen till Helsingborg och det kommer att bli väldigt tomt och tyst här.
Det är en grå fredag i Malmö och Emil har namnsdag, grattis Emil o Emilia!
Sa jag det? Det är 47 dagar kvar på nådens år 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar